Σάκης Λιώγας: “Να διοργανώνονται τα Ραγκουτσάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου”

/

Να διοργανώνονται  τα Ραγκουτσάρια το πρώτο  Σαββατοκύριακο του  Ιανουαρίου  προκειμένου να έχει επισκέπτες η  πόλη μας, προτείνει ο πρόεδρος του  Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων  Εστιάσεως  και Αναψυχής Καστοριάς, Σάκης  Λιώγας.

Ο κ. Λιώγας αναφέρει ότι ο σύλλογος σκοπεύει να καταθέσει  στον  Δήμο Καστοριάς    υπόμνημα στο οποίο θα περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα καταστήματα  δούλεψαν πάρα πολύ καλά  τις  γιορτές. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ο κόσμος έφυγε τη  δεύτερη μέρα των καρναβαλιών. Την Κυριακή δεν υπήρχε ούτε ένας  ξένος. Άδειασαν όλα τα δωμάτια και μείναμε μόνοι μας.

Του χρόνου τα καρναβάλια θα είναι  καθημερινές. Ποιος θα έρθει;

Να  γίνονται τα Ραγκουτσάρια  το πρώτο  Σαββατοκύριακο του  χρόνου για να έρχεται ο κόσμος την Παρασκευή και την Κυριακή  αφού παρακολουθήσει την παρέλαση να  φεύγει.

Ποια παράδοση. Εδώ πρέπει να κάνουμε  την πόλη να ανθίσει. Όχι να σβήσει. Η  πόλη στηρίζεται στον τουρισμό  πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει  φράγκο από πουθενά. Ούτε από τη  γούνα, ούτε από τη  γεωργία. Ο μόνος πόρος που μπορεί η Καστοριά να πάρει ανάσα είναι ο τουρισμός. Μπορούμε να βρούμε άλλες  δέκα εκδηλώσεις τον χρόνο όπως έγινε η  «Αλεξιάδα»; Κόσμο μπορούμε να φέρουμε; Έτσι θα  σωθεί η Καστοριά δεν υπάρχει σωτηρία», υποστηρίζει .

Στο υπόμνημα που θα κατατεθεί  στον Δήμο Καστοριάς, περιλαμβάνονται  επίσης προτάσεις  για τον στολισμό της πόλης κατά τη  διάρκεια των  γιορτών, αλλά και  για  τη διοργάνωση  θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιδρύεται και δεύτερος φορέας διαχείρισης λιμνών στη Δυτική Μακεδονία με έδρα την Καστοριά

Επόμενο Άρθρο

Εορταστική κάρτα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικαπνιστικό μήνυμα (Συνέντευξη Γιώργου Ιατρού)

Τελευταία από Παράδοση