Εκδήλωση απονομής βραβείων σε μαθητές στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (φωτογραφίες)

/

Διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης για τελειοφοίτους Λυκείου είχε διοργανώσει πριν από δυο μήνες ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς.

Θέμα της έκθεσης ήταν: «Ανατρέχοντας στα τελευταία σχολικά σας χρόνια, τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να ξαναζωντανέψει ο διαχρονικός πολιτισμός του Νομού Καστοριάς και η πρόσφατη ιστορία του;»

Είχαν λάβει μέρος δέκα μαθητές και μαθήτριες.

Η απονομή των βραβείων στα παιδιά των οποίων οι εκθέσεις διακρίθηκαν έγινε χθές, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Πηνελόπη Μπουρλή από το 1ο ΓΕΛ Καστοριάς, το δεύτερο η Ειρήνη Μιχάλτση επίσης από το 1ο ΓΕΛ Καστοριάς και το τρίτο η Αιμιλία Κυριάζου από το 2ο ΓΕΛ Καστοριά. Οι τρεις πρώτες έλαβαν χρηματικά έπαθλα. Σε όλους όσοι συμμετείχαν,  δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Χορηγός φέτος του διαγωνισμού ήταν ο Γρηγόριος Χατζηελευθεριάδης ο οποίος δέχτηκε να συμβάλλει μετά από παρότρυνση του συντοπίτη μας επίτιμου διευθυντή της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία Αθηνών Βασίλειου Τσεμάνη.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό συνεχάρη ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Χρυσόστομος Παπασταύρος ο οποίος παράλληλα ευχήθηκε να συνεχιστεί ο θεσμός και τα επόμενα χρόνια.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο επίτιμος διευθυντής της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία Αθηνών Βασίλειος Τσεμάνης ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κάνοντας μια ιδιαίτερη γεωστρατηγική ανάλυση του προβλήματος.

Παράλληλα   αναφέρθηκε στον διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης επισημαίνοντας: «Εδώ, η έννοια της επιβραβεύσεως και του ήθους και της ικανότητας και κυρίως τα νέα παιδιά να ξαναπιστέψουν στην πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει λιγάκι τον κατήφορο, είναι σπουδαία».

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Βγήκαν στην πόλη της Καστοριάς τα αστυνομικά ποδήλατα! (πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη τελετή του Αγιασμού)

Επόμενο Άρθρο

Το 1ο Festival Ποδοσφαίρου «Larry» στο γήπεδο της Κολοκυνθούς (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Τελευταία από Εκδηλώσεις