12 Οκτωβρίου 1971 έφευγε στα 36 του ο πιονέρος του Rockabilly

Ο πρώτος καλλιτέχνης που μπήκε στο Rockabilly Hall of Fame το 1997 και την επόμενη χρονιά στο Rock and Roll Hall of Fame.

Ο Gene Vincent γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1935 στο Norfolk της Virginia.

21 χρόνια μετά, με το συγκρότημά του τους Blue Caps ηχογραφεί το “Be-Bop-A-Lula” ένα απ’ τα πιο εμβληματικά δείγματα του Rockabilly. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχημένες στιγμές αλλά με φθίνουσα πορεία.

Δύσκολα επαναλαμβάνεται τέτοια επιτυχία σε Αμερική και Αγγλία. Άλλωστε σύμφωνα με το Rolling Stone μιλάμε για το 103ο τραγούδι στη λίστα με τα σημαντικότερα 500 όλων των εποχών.

Ο Gene Vincent στα τέλη του ’50 με αρχές του ’60 θα «μετακομίσει» σταδιακά στην Αγγλία όπου για ένα διάστημα θα έχει και αξιοσημείωτη πορεία στα charts αλλά και στις ζωντανές παραστάσεις.

Η πορεία του αργοσβήνει ενώ ο βίος του είναι σημαδεμένος από χαρακτηριστικά ατυχήματα. Θα φύγει νεότατος στην Καλιφόρνια από έλκος στο στομάχι…

Μαζί με το φιλαράκι του, τον Eddie Cochran, στη σύντομη ζήση τους κατάφεραν να δημιουργήσουν «κατάσταση» που επηρέασε καθοριστικά τα μουσικά δεδομένα της εποχής τους και την προέκτασή τους στις μέρες μας.

Πηγή: ogdoo.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Furmark (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Πέμπτη (14-10-2021)

Τελευταία από Μουσική