Πέθανε ο Τζόρτζι από το “No Woman No Cry” του Μπομπ Μάρλεϊ

/

Ο άνθρωπος που συμμετείχε στο κλασικό τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ «No Woman No Cry», o Τζορτζ Χάντλεϊ Ρόμπινσον γνωστός ως “Georgie”, είναι νεκρός.

Στο θρυλικό τραγούδι του Μάρλεϊ “No Woman No Cry, ο Marley” o “Τζόρτζι” τραγούδησε για τις δύσκολες στιγμές του σε ένα σπίτι στο Trench Town που έζησε με την οικογένειά του κατά τη δεκαετία του 1960. O Μάρλεϊ αποτίει φόρο τιμής στον Ρόμπινσον με τη φράση “Και ο Τζόρτζι έκανε τη φωτιά, ξύλο, που καίγεται όλη τη νύχτα”.

Georgie 2

Ο Τζορτζ Χάντλεϊ Ρόμπινσον πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 84 ετών και κατ’ άλλους 89.

Για πολλά χρόνια, ο “Georgie” και ο Vincent “Tata” Ford ήταν αξεσουάρ στο Μουσείο Marley. Ο Ford, ο οποίος πέθανε το 2008, θεωρείται o στιχουργός του “No Woman No Cry” ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του Μάρλεϊ από το άλμπουμ του “Natty Dread” του 1974 και στο “Live” του 1975.

Georgie 4

Ο Φορντ και ο Τζόρτζι ζούσαν στην Trench Town, η οποία ήταν μια έκταση ξύλινων παράγκων τη δεκαετία του 1950, όταν ο Marley μετακόμισε εκεί με τη μητέρα του από την αγροτική επαρχία St. Ann.

Ο Marley – ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 1981 σε ηλικία 36 ετών – έγινε φίλος και με τους δύο άνδρες που, σύμφωνα με την τοπική ιστορία, φρόντιζαν τον τραγουδιστή που αγωνιζόταν κατά τα πρώτα του χρόνια στην κοινότητα.

Η κατοικία που ενέπνευσε το No Woman No Cry είναι τώρα η αυλή Trench Town Culture Yard, μια δημοφιλής τουριστική τοποθεσία.
Ο Τζορτζ Χάντλεϊ Ρόμπινσον ήταν μέλος και πρώην ιδρυτής του Old Hope Road στο reggae King, της κατοικίας του St Andrew όπου βρίσκεται τώρα το Μουσείο Μπομπ Μάρλεϊ – και είχε μια σεμνή παρουσία στη ζωή του.

Πέθανε περίπου 40 χρόνια μετά τον Marley, του οποίου η κληρονομιά συνεχίζει να λάμπει σε όλο τον κόσμο.

Η ακριβής αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο ήταν για ένα χρονικό διάστημα άρρωστος και πέθανε στο γηροκομείο. Σύμφωνα με τη μητέρα του Rastafarian, Lorna Wainwright : “Ο Τζόρτζι ήταν πάντα ένας ταπεινός άνθρωπος που ήθελε να ακούσει θετική μουσική και θα τον θρηνήσουμε με αξιοπρέπεια. Έζησε καλά και θα τον τιμούμε πάντα”.

Στίχοι από το No Woman No Cry :

Said I remember when we use to sit
In the government yard in Trench Town.
And then Georgie would make the fire light,
it was logwood burnin’ through the night.
Then we would cook cornmeal porridge
Of which I’ll share with you…

— Bob Marley

Πηγή: ogdoo.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Επείγουσα ανακοίνωση ΚΕΠ Άργους Ορεστικού

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΝ.Σ.Κ.Τ.Ε.: Βαριά πρόστιμα στην Εστίαση για παραβάσεις υπέρβασης εξυπηρετούμενων πελατών στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ

Τελευταία από Διεθνή