Σαν σήμερα έφυγε μια απ’ τις καλύτερες «φωνές» όλων των εποχών

Ο Bon Scott γεννήθηκε στη Σκωτία τον Ιούλη του 1946 αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία. Εκεί αφού πέρασε από διάφορες μπάντες σαν ντράμερ και ερμηνευτής, «χώθηκε» το 1974 στους AC/DC στα ξεκινήματά τους.

Έγινε η φωνή του συγκροτήματος σε ιστορικά hard rock άλμπουμ: High Voltage, T.N.T., Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock, Powerage και Highway To Hell.

Το τελευταίο, που κυκλοφόρησε το 1979 απογείωσε τις μετοχές του σχήματος σημειώνοντας επιτυχία και στην Αμερική, φτάνοντας στο Νο17. Το 2003 το Rolling Stone το κατέτασσε 200ο στη λίστα με τα 500 καλύτερα όλων των εποχών…

Ο Bon Scott ήταν παράλληλα και ο frontman των AC/DC ενώ συμμετείχε και στο δημιουργικό κομμάτι.

Στις 19 Φλεβάρη του 1980, ξημερώματα, ο Scott γλεντούσε τις δάφνες του σε κλαμπ του Λονδίνου… Κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο ενός φίλου του. Το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King’s College όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

Η αφιέρωση των AC/DC με το Back in Black και τον Brian Johnson πλέον στη θέση του, έμελλε να γράψει ιστορία.

Σύμφωνα με το Classic Rock και το Hit Parader ο Scott θεωρείται ένας από τους 100 καλύτερους frontmen και ερμηνευτές, αντίστοιχα, όλων των εποχών…

Και βέβαια, όσοι τον ακούμε το επιβεβαιώνουμε ενώ ο «μύθος» των χαρισματικών που φεύγουν νωρίς, της «κατάρας» της ροκ, ταξιδεύει.

Πηγή: ogdoo.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ: Τους 34 έφθασαν οι νεκροί, 500.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Επόμενο Άρθρο

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού

Τελευταία από Μουσική