Με ένα φιλμ οι Coldplay στηρίζουν οργάνωση που διασώζει πρόσφυγες

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Coldplay συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια με ένα online φιλμ για να ενισχύσει την ανθρωπιστική οργάνωση που εδρεύει στη Μάλτα, MOAS – Migrant Offshore Aid Station και διασώζει μετανάστες και πρόσφυγες που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Οι Coldplay ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν την οργάνωση έρευνας και διάσωσης MOAS ως μακρόχρονοι υποστηρικτές του ανθρωπιστικού έργου της που έχει στόχο τον περιορισμό απωλειών ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την παρουσίαση του ολιγόλεπτης διάρκειας φιλμ για τη συγκέντρωση δωρεών για την οργάνωση με τίτλο «Rescue Humanity».

Ο τραγουδιστής Κρις Μάρτιν τραγουδά a capella το «Don’t Panic» και ταυτόχρονα προβάλλονται αληθινά πλάνα από πρόσφατη αποστολή διάσωσης της MOAS που κινηματογραφήθηκε από τον καλλιτέχνη Άνταμ Μπρούμπεργκ, ο οποίος ήταν στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης.

Στόχος του φιλμ που προβάλλεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να δώσει στους θεατές την καθηλωτική εμπειρία της διάσωσης και δείξει τον φόβο, την ελπίδα και την αγωνία που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διασώζουν τα μέλη της MOAS.

«Κάθε χρόνο η MOAS διασώζει χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν στη θάλασσα, ενώ αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Αλλά για ένα ατύχημα της γεωγραφίας, εκείνοι οι άνθρωποι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό, είμαστε περήφανοι για την υποστήριξη του σωτήριου έργου της MOAS» δήλωσε ο Κρις Μάρτιν.

Η οργάνωση MOAS ιδρύθηκε το 2014 και επιχειρεί στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο παρέχοντας επαγγελματική βοήθεια αναζήτησης και διάσωσης ευάλωτων ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα. Υπό το φως των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, η MOAS και οι Coldplay πιστεύουν ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να στηριχθούν και να ενισχυθούν οι πλέον ευάλωτοι.

«Είμαστε ευγνώμονες στους Coldplay που πίστεψαν τόσο δυνατά στον σκοπό. Η MOAS είναι μία νέα οργάνωση, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ξεχωρίσει στην άμβλυνση της πιο σπαρακτικής ανθρώπινης τραγωδίας της εποχής μας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να γίνουν. Η υποστήριξη των Coldplay θα επιτρέψει το έργο μας να φθάσει στις καρδιές ενός ευρύτερου κοινού σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η Ρετζίντα Κατραμπόνε, συνιδρύτρια και διευθύντρια της MOAS.

Μέχρι σήμερα, η οργάνωση έχει σώσει περισσότερους από 33.000 ανθρώπους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Η οργάνωση συνεχίζει να υποστηρίζει τη δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διαδρομών για τους ανθρώπους που αναζητούν απεγνωσμένα ασφάλεια.

Πηγή: newsbeast.gr |  Με ένα φιλμ οι Coldplay στηρίζουν οργάνωση που διασώζει πρόσφυγες | Newsbeast

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλληψη 4 ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για διακίνηση 121 κιλών και 88 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Επόμενο Άρθρο

Μπάσκετ Β’ Εθνική (Βορράς): Σαρωτική η ομάδα του Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ απέναντι στο Στρατώνι! (αποτελέσματα+βαθμολογία)

Τελευταία από Διεθνή