Μεγάλη και σημαντική δωρεά του Κων/νου Σημαιοφορίδη πρός τον Δήμο Καστοριάς!

Στην δωρεάν παραχώρηση της προσωπικής του βιβλιοθήκης που αριθμεί περίπου 20.000 τόμους ποικίλης ύλης, (εκπαιδευτικά, πολιτικά, ιστορικά, προσωπικά, κοινωνικού περιεχομένου βιβλία), προχώρησε πρίν από λίγο, ο συμπατριώτης μας, πρώην Υπουργός, κ. Κων/νος Σημαιοφορίδης. Ο κ. Σημαιοφορίδης γνωστοποίησε την απόφασή του, δια ζώσης, πρίν την έναρξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους, επισημαίνοντας, ότι η βιβλιοθήκη του, θα πρέπει να λειτουργήσει ως αυτοτελές παράρτημα βιβλιοθήκης, παράλληλα με την Δημ. Βιβλιοθήκη.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Σημαιοφορίδης τόνισε, ότι όλα αυτά τα βιβλία, βρίσκονται σήμερα σε χώρο πρώην οικίας του και μπορούν να μεταφερθούν προσωρινά, σε χώρο του πρώην Ιδιωτικού Γυμνασίου Καστοριάς (ιδιοκτησίας του), αφού πρώτα γίνει η καταγραφή τους. Παράλληλα επισήμανε, ότι κατά την συμβολαιογραφική πράξη, να μήν υπάρχει ασάφεια και έθεσε, μεταξύ των άλλων, ως βασικό όρο, ότι «η δωρεά αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τον Δήμο Καστοριάς».

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Αν. Αγγελής, αφού επισήμανε την σημαντικότητα αυτής της πρωτοβουλίας, τόνισε ότι η βιωματική συλλογή του κ. Σημαιοφορίδη, αποτελεί ζώσα πραγματικότητα και πρότεινε την έκδοση ευχαριστηρίου ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόεδρος Αττικό Μετρό: “Σε δύο χρόνια το Μετρό θα αρχίσει να τρέχει στη Θεσσαλονίκη”

Επόμενο Άρθρο

Διακοπή υδροδότησης στην χαμηλή ζώνη της πόλης

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Μαρία Αντωνίου: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την περαιτέρω ενίσχυση της γουνοποιίας και την προσπάθεια ένταξης περισσότερων επιχειρήσεων στα προγράμματα στήριξης

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στο