«Κίνδυνος – θάνατος» ο δρόμος στην «Πέτρα» χωρίς φωτισμό και έντονη διαγράμμιση (φωτο)

/

Μετά τις διαμαρτυρίες αρκετών συμπολιτών μας και όχι μόνο, αναγκαζόμαστε για άλλη μιά φορά να επισημάνουμε την μεγάλη επικινδυνότητα του δρόμου Καστοριάς – Δισπηλιού.

Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, με τις βροχές, την ομίχλη, την παγωνιά αλλά και τις χιονοπτώσεις, όλος ο δρόμος, από την έξοδο της πόλης, μέχρι και το Δισπηλιό, καθίσταται πολύ επικίνδυνος για τους οδηγούς, από την νωθρή διαγράμμιση. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα αρχικά, η διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο αυτό το κομμάτι, να γίνει εντονότερη, πρίν έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Όμως κρίνεται επιτακτική η ανάγκη – το σημειώνουμε ιδιαίτερα αυτό για άλλη μιά φορά – τοποθέτησης φωτισμού, στο κομμάτι αυτό του δρόμου, από την έξοδο της πόλης, μέχρι τουλάχιστον και λίγο μετά τη στροφή «Τουμπίδη», γιατί όντως, το βράδυ, ιδιαίτερα τον χειμώνα, ο δρόμος αυτός σε συνδυασμό και με την νωθρή, όπως προαναφέραμε, διαγράμμιση, είναι κίνδυνος – θάνατος.

Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να φωτιστεί και το παρακείμενο πάρκινγκ – το μπαλκόνι της Καστοριάς – που προσφέρει στους ξένους επισκέπτες, μια καταπληκτική θέα στη πόλη και τη λίμνη. Είναι απαράδεκτο, να βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτή τη φορά, τόσο ο Δήμος μας, όσο και η Περιφερειακή μας Ενότητα, θα κινητοποιηθούν και θα θέσουν το σοβαρό αυτό θέμα (φωτισμού και έντονης διαγράμμισης) στην Περιφέρειά μας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο εν λόγω δρόμος, ώστε να γίνουν ολες εκείνες οι παρεμβάσεις, για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών, πρίν είναι αργά. Το τονίζουμε για άλλη μιά φορά, οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν το εν λόγω θέμα, με την δέουσα σοβαρότητα.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η δημοπρασία Μαρτίου της Saga Furs’ ξεκίνησε με υψηλότερες τιμές Silver fox και σχεδόν 100% πωλήσεις

Επόμενο Άρθρο

Εκτεθειμένη υγειονομικά σε απρόβλεπτους κινδύνους η δεξαμενή στον τ. Δήμο Αγ. Αναργύρων

Τελευταία από Στο ρυθμό της Πόλης