Η Ακαδημία Κοινωνικών Πολιτιστικών και Εθνικών Σχεδιασμών βράβευσε τον Χρυσόστομο Παπασταύρο (φωτο)

Άλλη μια τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο του  Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Χρυσόστομο Παπασταύρο.

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία  Κοινωνικών  Πολιτιστικών  και  Εθνικών Σχεδιασμών για τη δυναμική, πολυσχιδή, συνεχή και  πνευματική προσφορά  του στους τομείς:  κοινωνικής , πολιτιστικής , πολιτισμικής ,  ιστορικής , εκπαιδευτικής, ανθρωπιστικής εκκλησιαστικής, εθνικής και  λαογραφικής   δράσης.

Το βραβείο  στον κ. Παπασταύρο απένειμε  ο πρόεδρος της Ακαδημίας  Κοινωνικών  Πολιτιστικών  και  Εθνικών Σχεδιασμών Δρ.  Χαράλαμπος  Στεφανόπουλος πρωτοπρεσβύτερος, κατά τη διάρκεια τελετής  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο  Μουσείο Μακεδονικού  Αγώνα.

«Τον Χρυσόστομο Παπασταύρο  βραβεύουν  πρώτα ολόκληρη η Ελλάδα και η παγκόσμια  κοινωνία γιατί αναγνωρίζουν  ένα έργο πολύ σεβαστό.

Η Ακαδημία  τρέχει και προσπαθεί να ανακαλύψει αυτόν τον κόσμο τον ωραίο. Τον ωραίο, που ακούει στο όνομα Παπασταύρος  Χρυσόστομος.

Σήμερα ήρθαμε να τον τιμήσουμε για την πολυσχιδή προσφορά και θυσία του στους τομείς της ιστορίας, της παράδοσης. Έχει μια καρδιά καθαρά ελληνική και  ξέρει να τιμά και τη σημαία  και την παράδοση και την γλώσσα και τον πολιτισμό. Τα κρατά αυτά και τα κρατά πολύ  δυνατά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο   πρόεδρος της Ακαδημίας  Κοινωνικών  Πολιτιστικών  και  Εθνικών Σχεδιασμών Δρ.  Χαράλαμπος  Στεφανόπουλος.

«Είναι  μια   δικαίωση  θα  έλεγα όλων των προσπαθειών .Αυτό με ικανοποιεί», δήλωσε ο πρόεδρος του  Συλλόγου  Φίλων Μουσείου Μακεδονικού  Αγώνα  Χρυσόστομος Παπασταύρος.

Στην προσωπικότητα  και στο έργο  του  Χρυσόστομου Παπασταύρου  επίσης αναφέρθηκαν  ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας   Άρης Παπαγιάννης, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας  Σόνια  Ευθυμιάδου, ο αντιπρόεδρος  της Ακαδημίας  κ. Παντελίδης, ο  πρόεδρος του  Δημοτικού  Συμβουλίου Καστοριάς  Γιάννης Τόμου, ο συγγραφέας και  πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας  Έδεσσας Νικόλαος Καραμαράδης  και ο  διευθυντής της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς  Νικόλαος Μπουτσιάδης.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επετειακή εκδήλωση με σημαντική δήλωση του Δημάρχου Καστοριάς! (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των αγροτών στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα