Ημερίδα για την πορεία των έργων & των συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

/

H πορεία υλοποίησης και ο προγραμματισμός  των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στην  Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας,  αναπτύσσονται  στις ενημερωτικές ημερίδες τις οποίες υλοποιεί αυτό το  διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες η  Ειδική Υπηρεσία  Διαχείρισης της  Περιφέρειας.

Σήμερα στο  Δημαρχείο Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η τρίτη  κατά σειρά ημερίδα .

«Μαζί με τους τρεις Δήμους  συζητάμε όλα τα προβλήματα και ο στόχος μας  είναι η ενημέρωση όχι μόνο των υπηρεσιών των  Δήμων αλλά και όλων των  φορέων και των πολιτών της Π.Ε Καστοριάς και  όλων  των πολιτών  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Έχουμε ένα όραμα το οποίο το  υπηρετούμε πιστά με  ψυχή και αυτό είναι να έχουμε μία Περιφέρεια ανταγωνιστική, αναπτυξιακή με περιφερειακή οικονομία για όφελος των πολιτών, με ένα κοινωνικό περιβάλλον και  κοινωνική συνοχή», σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος  ΕΣΠΑ και έργων Σταύρος Γιαννακίδης.

«Νομίζω ότι στην Καστοριά έχει  γίνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Το  ζητούμενο όμως δεν είναι τα έργα για τα έργα. Το ζητούμενο δεν είναι τι πόρους διαθέτεις, το ζητούμενο είναι πώς οι επιλογές σου εμπνέουν, ενεργοποιούν τους πολίτες και χρησιμοποιούν ορθά αυτά τα έργα για να μπορέσουμε να πετύχουμε ωφελιμότητα.

Έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις με σημαντικά έργα. Στην πόλη της Καστοριάς, ένα χρόνιο αίτημα που έχει να κάνει με την  υδροδότηση της πόλης πλέον  είναι ενταγμένο έργο  εξελίσσεται και το επόμενο  διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του,  οι παρεμβάσεις που  γίνονται μέσω του ΕΣΠΑ στη λίμνη, το πολυμηχάνημα το οποίο θα υπάρξει το επόμενο διάστημα που και αυτό θα συνδράμει, οι παρεμβάσεις που κάνουμε πέριξ της λίμνης με οικολογικά, μικρά, ευέλικτα αρδευτικά  που θα βοηθήσουν το εισόδημα των αγροτών και θα προστατεύσουν και τη λίμνη.

Το φυσικό αέριο είναι πολύ σημαντικό το οποίο το επόμενο 20ημερο θα είμαστε εδώ με κλιμάκιο του υπουργείου του ΤΑΡ στην Ποριά όπου ήδη άρχισε να κατασκευάζεται ο σταθμός απ’ όπου θα  γίνει η παροχή του αερίου με  δίκτυο απευθείας στην πόλη και μεταφερόμενο συμπιεσμένο προς τα Γρεβενά. Εκεί πάνω θα πρέπει να εργαστούν  όλοι οι φορείς  για το πώς θα γίνει καλύτερη  αξιοποίηση.

Έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα και στον Δήμο Άργους Ορεστικού και στο Νεστόριο. Έργα τα οποία χρονίζανε έργα τα οποία  υπήρχαν ως αιτήματα αλλά δυστυχώς  δεν υπήρχαν οι χρηματοδοτήσεις. Νομίζω ότι η Καστοριά έχει πάρει αυτό που της αξίζει και θα πάρει κι ακόμα πολλά περισσότερα αρκεί να υπάρχει συνεννόηση και θέλω να σας καταθέσω ότι υπάρχει συνεννόηση και δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος με τη συνεργασία που  έχουμε και με τους τρεις Δημάρχους της Καστοριάς ,με τους φορείς υπάρχει συνεννόηση, υπάρχουν και παράπονα αλλά τα παράπονα πολλές φορές ενισχύουν και τον αγώνα μας  για να τα απαντάμε»,  δήλωσε  μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας  Θόδωρος Καρυπίδης, ενώ αναφερόμενος στην ΚΥΑ που υπογράφηκε  για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος στη  Δυτική Μακεδονία και στον Δήμο Μεγαλούπολης  είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη που νομίζω ότι άξιζε για την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας. Έπρεπε να υπάρξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτή η μείωση του ρεύματος στους πολίτες της Περιφέρειάς μας  γιατί αυτή η Περιφέρεια προσέφερε τα μέγιστα στην εθνική οικονομία».

Ανάλογη ημερίδα θα πραγματοποιήσει η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη εβδομάδα στη  Φλώρινα.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Τι αλλάζει με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων

Επόμενο Άρθρο

Έδωσαν χέρια ΔΝΤ – Γερμανία για το χρέος

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία