Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (ρεπορτάζ + φωτογραφίες)

/

Σήμερα το πρωΐ, παρουσία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικου, της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου κας Σοφίας Παπανδρέου, του Γεν. Γραμματ έα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό & την Δημοκρατά κ.  Π. Σούρλα, της Δ/ντριας του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου κας Κατερίνας Βαρελά, των Δημάρχων Καστοριάς και Νεστορίου κ.κ. Αν. Αγγελή και Πασχ. Γκέτσιου, του Γ. Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Καστοριάς κ. Κοσμ. Βαρσάμη και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, εκδήλωση, με τίτλο: «Αναγνώριση της εθνικής αντίστασης και εθνική συμφιλίωση: η συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου» και η οποία οργανώθηκε με την συνδρομή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο κ. Φιλ. Πετσάλνικος (διάβασε μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αν και ήταν μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση, δεν μπόρεσε να παραστεί) η κα Σοφία Παπανδρέου και η κα Κατερίνα Βαρελά (η οποία διάβασε μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δεν μπόρεσε και αυτός να παραστεί στην εκδήλωση).

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, ο πρώην Βουλευτής κ. Βασ. Μπρακατσούλας και ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων κ. Γ. Ευαγγελόπουλος.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, μετά την ξενάγησή του στον χώρο έκθεσης φωτογραφίας ιστορικού περιεχομένου, από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Πάρκου Εθν. Συμφιλίωσης, ιστορικό Δρ. Ραϋμόνδο Αλβανό, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω όλους αυτούς που είχαν την ιδέα να  δημιουργηθεί μια αναφορά στο δραματικότερο  για μένα γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας όπως είναι ο Εμφύλιος Πόλεμος. Για μένα ο  Εμφύλιος υπήρξε η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα.

Φύγανε  χιλιάδες νέοι άνθρωποι, ευτυχώς αρκετοί απ’ αυτούς σπουδάσανε στα Πανεπιστήμια των  χωρών που κατέφυγαν κι έχουν γυρίσει μερικοί από  δαύτους.

Είναι  ένα μήνυμα όμως ότι  να προσπαθήσουμε ο ένας να καταλάβει τον  άλλον για να μη  ξαναγίνει αυτή η μεγάλη καταστροφή, γιατί  δεν αντέχει  πλέον άλλες καταστροφές η Ελλάδα».

 Στέργος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινή προσπάθεια όλων των φορέων γούνας υπό την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, το μήνυμα της χθεσινής ημερίδας

Επόμενο Άρθρο

Επισκευή, βελτίωση του αντλιοστασίου ύδρευσης Μπέης Μπουνάρ και αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού

Τελευταία από Ελλάδα