“Δώρα Ζωής” σε επτά ασθενείς από 20χρονο δότη οργάνων

/

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά ζωές έσωσε 20χρονος, ο οποίος κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Με την στήριξη των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, η οικογένειά του βρήκε το σθένος να δωρίσει τα όργανά του σε επτά ασθενείς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεω (EOM), που ανέλαβε να συντονίσει τη λήψη και μεταμόσχευση των οργάνων.

Στο Ερρίκος Ντυνάν έφτασαν άμεσα χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από το ΓΝΑ «Λαϊκό», το ΠΓΝ «Αττικόν» καθώς και δύο κέντρα μεταμοσχεύσεων από Ιταλία και Ουγγαρία.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, από το απόγευμα της Παρασκευής, η καρδιά του νεαρού άνδρα χτυπά ξανά σε μια γυναίκα 30 ετών, από την Αθήνα η οποία βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη καρδιάς εδώ και 14 μήνες. Οι νεφροί μεταμοσχεύτηκαν σε δύο άνδρες 23 ετών και 37 ετών στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στον «Ευαγγελισμό», οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση 5 και 7 έτη αντίστοιχα.

Οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενή από Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Βουδαπέστης, ενώ το ήπαρ στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Παλέρμο. Τέλος, οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και οι λήπτες διανύουν τις πρώτες μετεγχειρητικές τους ημέρες νοσηλείας τους χωρίς καμία επιπλοκή.

«Εκ μέρους του ΕΟΜ και των ευεργετηθέντων ληπτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη οικογένεια του νεαρού άνδρα για τη μεγαλοψυχία που επέδειξε στη πιο δύσκολη στιγμή για εκείνη και εύχομαι η πράξη ανθρωπισμού στην οποία με γενναιότητα προέβη να απαλύνει σύντομα τον πόνο της απώλειας. Επίσης το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και το προσωπικό της ΜΕΘ και του χειρουργείου για το υψηλό επίπεδο της συνεργασία με τον ΕΟΜ και τις χειρουργικές ομάδες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης».

Πηγή: thestival.gr«Δώρα Ζωής» σε επτά ασθενείς από 20χρονο δότη οργάνων

Προηγούμενο Άρθρο

Philoxenia-Hotelia: Η μεγαλύτερη τουριστική διοργάνωση των Βαλκανίων (φωτογραφίες) | Απολογισμός

Επόμενο Άρθρο

Προτάσεις για νέο πρωτάθλημα με ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι οφ

Τελευταία από Ελλάδα