Δημόσια διαβούλευση για τις «Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» (φωτο)

//

«Η λέξη <Μακεδονία>, δεν μπορεί να εκφράσει τίποτα που δεν είναι ελληνικό. Θα πρέπει να σεβαστούμε όχι μόνο την ιστορία μας αλλά και το μέλλον μας το οποίο έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να παραδώσουμε μία χώρα όχι μεγαλύτερη, την ίδια με αυτή που παραλάβαμε. Την ιστορία και την παράδοσή μας». Αυτό τονίστηκε στη δημόσια διαβούλευση για το θέμα της στάσης της Ελλάδας σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς, είχαν προσκληθεί να παραστούν ο εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων της περιοχής μας αλλά και απλοί πολίτες προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, οι δημόσιες διαβουλεύσεις  πραγματοποιούνται σε όλες της πόλης της Μακεδονίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τσαμίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Ν. Καστοριάς Γιάννης Αποστολίδης.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Στην Ρωσία η Μαρία Αντωνίου ως Διεθνής Παρατηρήτρια των Προεδρικών Εκλογών

Επόμενο Άρθρο

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου σε Α’ & Β’ κατηγορία (βαθμολογίες)

Τελευταία από Διεθνή