Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων για την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό

κατηγορία : Αθλητικά/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Καστοριάς και της Αστραπής Μεσοποταμίας, θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 6:30μμ στο γήπεδο Μεσοποταμίας.

Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων Με Αυτισμό Καστοριάς.

Στον σκοπό της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καστοριάς.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΦΙΣΑ

Πρώτη πήρε τον λόγο η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων Με Αυτισμό Καστοριάς Αριστούλα Ζάγκα η οποία ευχαρίστησε τις δυο ομάδες για την πρωτοβουλία τους.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη για την πρωτοβουλία των παλαιμάχων της Καστοριάς και της Αστραπής Μεσοποταμίας η οποία έχει σκοπό να δοθούν τα χρήματα στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό.

Η Εταιρεία μας διαθέτει ένα κέντρο ημέρας για παιδιά ηλικίας 4-25 ετών στα οποία   γίνεται θεραπευτική παρέμβαση. Όμως, επειδή ο αυτισμός δεν σταματάει στα 20 και στα 25 χρόνια, στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κέντρου ημέρας ενηλίκων στο οποίο θα μπορούν να συνεχίσουν αυτά τα άτομα μέχρι το τέλος της ζωής τους, γιατί θα πρέπει συνέχεια να εκπαιδεύονται. Η μεγάλη αγωνία μας είναι η δημιουργία αργότερα ενός ξενώνα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό για μας να μας πλησιάζουν άνθρωποι οι οποίοι μας δείχνουν τη συμπαράστασή τους. Ευχαριστώ τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που είναι συμπαραστάτες στον αγώνα μας. Αυτό, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε», τόνισε η κ. Ζάγκα.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες όπως είπε ο υπεύθυνος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Αστραπής Μεσοποταμίας Κώστας Παπαδόπουλος, θα περιλαμβάνουν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ γονιών και παιδιών από την ακαδημία της Αστραπής Μεσοποταμίας και παραδοσιακούς χορούς τους οποίους θα χορέψουν τα συγκροτήματα της Ευξείνου Λέσχης και του Μακεδονικού Συλλόγου Μεσοποταμίας.

« Ήταν μια κοινή απόφαση με τους παλαίμαχους της Καστοριάς η διεξαγωγή αυτού του αγώνα ο οποίος έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν πρέπει να γυρίζουμε την πλάτη μας σε αυτά τα παιδιά, γιατί μας χρειάζονται», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς η συγκεκριμένη   φιλανθρωπική δράση είναι η τέταρτη κατά σειρά η οποία γίνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της ομάδας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Καστοριάς Δημήτρης Εμμανουηλίδης, προηγήθηκαν η παράδοση στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας 700 κιλών πλαστικών καπακιών και η αγορά τριών αναπηρικών αμαξιδίων τα οποία δώρισαν σε συμπολίτες μας που τα είχαν ανάγκη.

«Αυτή την περίοδο που ο καθένας κλείνεται στον μικρόκοσμό του λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν κάποια άτομα αλλά και οι οικογένειες τους που σηκώνουν μεγάλο φορτίο.

Το γεγονός ότι η Εταιρεία προτίθεται να δώσει και μια ενασχόληση σε άτομα με αυτισμό μεγαλύτερης ηλικίας, για μας τους παλαιμάχους της Καστοριάς χτύπησε σαν καμπανάκι.

Προσκαλώ τον καθένα την Κυριακή 25 Ιουνίου 6:30 μμ στο γήπεδο της Μεσοποταμίας με τη μικρή του βοήθεια να συμβάλει σ΄αυτό το μεγάλο έργο για το οποίο γίνονται προσπάθειες να υλοποιηθεί», ανέφερε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει εισιτήριο με τη συμβολική τιμή των δυο ευρώ.

Ε.Ψ.