Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Απόζαρι για την 17η Γιορτή Καστοριανού Ψαριού (φωτορεπορτάζ & video από την 2η & 3η μέρα)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με τον διαγωνισμό ψαρέματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 9 π.μ έως τις 12 μ., απέναντι από την πλατεία του Απόζαρι, ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις του Συλ. «ΤΟ ΑΠΟΖΑΡΙ», στο πλαίσο της 17ης Γιορτή Καστοριανού Ψαριού.

Χθές Σάββατο, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα, απέναντι από την πλατεία του Απόζαρι, διαγωνισμός Καστοριανών καραβιών στη λίμνη, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις συμπολίτες μας (Νικολαΐδης Νίκος, Αθας Μεγγούδης, Χρυσόστομος Νάντσος και Πέτρος Ρούφος).

Μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση, κάτω από τον καυτό ήλιο, νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός Νίκος Νικολαΐδης, αφήνοντας 2ο τον Αθαν. Μεγγούδη, 3ο τον Πέτρο Ρούφο και 4ο τον Χρυσ. Νάντσο.

Στους τρείς πρώτους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια, βραβεία αλλά και έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες από τον Σύλλογο καθώς και αναμνηστικά δώρα προσφορά του καταστήματος Αργυράκης.

Δείτε στο παρακάτω video τον αγώνα Καστοριανών καραβιών

Το αδιαχώρητο όμως, σημειώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας μέρας στην πλατεία του Απόζαρι, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες, γεύτηκαν τα καστοριανά ψάρια που πρόσφερε δωρεάν ο Σύλλογος (υπολογίζονται στα 200 κιλά) και απόλαυσαν, αρχικά, το χορευτικό του ελπχ «Όρμος», σε τοπικούς χορούς και στη συνέχεια μιά όμορφη λαϊκή βραδιά με γλέντι, με την Καστοριανή Κομπανία.

Σήμερα το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε, από τις 9 π.μ έως τις 12 μ., ο διαγωνισμός ψαρέματος, απέναντι από την πλατεία του Απόζαρι, με την συμμετοχή 8 συμπολιτών μας, ηλικίας από 8 έως 64 χρόνων.

Νικητές αναδείχθηκαν: 1ος ο νεαρός Μίχου Στέφανος (22 ψάρια), 2ος  ο ενήλικας Χατζηαθανασίου Χρήστος (7 ψάρια – παραχώρησε το βραβείο του στον νεαρό Κ. Τσιπινιά) και 3ος νικητής (κατόπιν κλήρωσης, λόγω ιδίου αριθμού ψαριών με άλλους τρείς συμμετέχοντες), η νεαρή Ρόντση Μαριάννα. Στους τρείς πρώτους δόθηκαν ως βραβεία, καλάμια (προσφορά του καταστήματος Ηλιόπουλος), φελλοί, φωσφοράκια και αγκίστρια (προσφορά του Συλ. Ερασιτεχνών Αλιέων & Φίλων της Λίμνης Καστοριάς), ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν έπαινοι και φελλοί ψαρέματος, επίσης.

Για να δείτε τί έγινε την πρώτη μέρα πατήστε ΕΔΩ