Ξεκίνησαν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσες και ΤΕΣΤ ΠΑΠ από τον ελπχ «ΟΡΜΟΣ»

κατηγορία : Τοπικά Νέα/Υγεία από

Εκτός από τις πολιτιστικές του δράσεις, ο ελπχ «ΟΡΜΟΣ» Καστοριάς, πραγματοποιεί και κοινωνικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, από σήμερα το πρωΐ, πραγματοποιούνται στο ιατρείο του ΚΑΠΗ Δήμου Καστοριάς, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ΤΕΣΤ ΠΑΠ σε γυναίκες της Καστοριάς.

Για την συγκεκριμένη δράση, ο Πρόεδρος του ελπχ «ΟΡΜΟΣ», Μιχάλης Μπινιάκος, δήλωσε μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Σήμερα έχουμε μιά επανάληψη μίας δράσης, η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο χειμώνα.  Αναφερόμαστε στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, ιδίως για τις γυναίκες, το ΤΕΣΤ ΠΑΠ και οργανώνουμε –  πάντα με την βοήθεια του ιατρικού τίμ του Κέντρου Υγείας Αργους Ορεστικού και τον Δ/ντή του, καθώς επίσης τον Πρόεδρο, την προϊσταμένη και το Δ.Σ. του ΚΑΠΗ, που μας διαθέτουν το ιατρείο, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ – για δεύτερη φορά φέτος μιά σειρά εξετάσεων. Η συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Σήμερα στη λίστα  για εξετάσεις είναι περί τις 20 γυναίκες και η δράση αυτή θα επαναληφθεί και την επόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου στον ίδιο χώρο».

Από τη μεριά της η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Σάσα Χαρισίου, επισήμανε ότι η δράση αυτή σκοπεύουμε να γίνει θεσμός και να γίνονται δωρεά προληπτικές εξετάσεις και ΤΕΣΤ ΠΑΠ στις γυναίκες της Καστοριάς, 3 με 4 φορές τον χρόνο.