Ικανοποιημένος ο Δημ. Κοσμίδης από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον κλάδο της γούνας

κατηγορία : Γούνα/Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

Ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον κλάδο της γούνας οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Κοζάνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθές ο κ. Κοσμίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι τέσσερις οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού οι οποίες είναι παρμένες από το business plan. Δεκαπέντε μέρες πριν από το συνέδριο μας ζητήθηκε από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου το business plan, το οποίο το στείλαμε και η ίδια το παρέδωσε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Φαίνεται ότι εκεί το επεξεργάστηκαν και έγιναν οι εξαγγελίες που ακούσαμε στο συνέδριο.

Αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων είναι πάρα πολύ σημαντικά. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση στηρίζει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων και όχι μόνο. Ζητά να γίνει καλύτερη η ποιότητα των γουνοδερμάτων, κάτι το οποίο οι γουνοποιοί το κάνουν σε καθημερινή βάση.

Η εξωστρέφεια του κλάδου που ανέφερε είναι κάτι το οποίο εφαρμόζουμε ήδη οι γουνοποιοί τα τελευταία χρόνια.

Η πιστοποίηση και το brand name της Ελληνικής γούνας πουν είπε, το έχουμε ήδη στον προγραμματισμό μας και αναφέρεται και στο business plan το οποίο έχουμε καταθέσει.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι θετικές. Είμαστε ικανοποιημένοι. Οι επαφές που έχουμε κάνει με τα υπουργεία, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

Ανατρέπεται ο μύθος που επικρατεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της γούνας. Όχι μόνο δεν είναι, αλλά συμπορεύεται, συντάσσεται και θα προωθήσει όλα τα αιτήματα της ελληνικής γουνοποιίας».

Στη συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας ανακοίνωσε ακόμη ότι τον Αύγουστο και για τρίτη συνεχή χρονιά, θα λειτουργήσει στην Καστοριά το Summer School.

«32 Σχεδιαστές μόδας και οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν ξανά την περιοχή μας.

Θα έχουμε τη δυνατότητα να τους δείξουμε την περιοχή μας και την ελληνική γουνοποιία έναν από τους λίγους κλάδους στην Ελλάδα που είναι καθετοποιημένος από τον πρωτογενή τομέα μέχρι και τα σημεία πώλησης.

Αυτοί θα γίνουν πρεσβευτές της περιοχής μας αλλά και της ελληνικής γούνας», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης και ανέφερε παράλληλα ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σκοπεύει να καταθέσει πρόταση, προκειμένου τα σεμινάρια που γίνονται στο Summer School να πραγματοποιούνται κάθε δυο μήνες και να τα παρακολουθούν όχι μόνο σχεδιαστές αλλά και τεχνίτες όπως είπε, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την τέχνη της ελληνικής γούνας που έγινε την άνοιξη σε Σιάτιστα και Καστοριά είχε προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ.

Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το ντοκιμαντέρ το οποίο διανέμεται δωρεάν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

«Είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο ανήκει σε όλη την περιοχή, σε όλο τον κόσμο. Είναι δικό σας. Με αυτό αναδεικνύουμε την ιστορία της γούνας με στοιχεία με φωτογραφικό υλικό κ.α.

Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Μας έχει συγχαρεί γι’ αυτό και η Fur Europe.

Δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο κανένα άλλο κράτος. Είμαστε οι πρώτοι και σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε ο κ. Κοσμίδης.

Ε.Ψ.